Handtandenborstel of elektrische tandenborstel?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de handtandenborstel beduidend minder tandplaque verwijdert dan de elektrische borstel in dezelfde poetstijd. Geen van de onderzochte elektrische tandenborstels levert meer beschadiging aan tand of tandvlees op dan een handtandenborstel. Om een optimale plakreductie te verkrijgen en tandvlees trauma’s te voorkomen, is een poetsinstructie speciaal gericht op deze manier van reinigen zeer gewenst.
De elektrische tandenborstel heeft na 2 minuten poetsen een relatief optimum bereikt; dan is ongeveer 80% van de tandplaque verwijderd. Wel blijkt dat de plakverwijdering met de elektrische borstel zonder poetsinstructie aanzienlijk minder is dan met poetsinstructie.

Ik ben erg enthousiast over de tandenborstel van Braun Oral-B. 
Mijn ervaringen met deze borstel zijn uitstekend omdat met de ronde borstelkop de contour van de gebitselementen goed kan worden gevolgd, en de interdentale ruimtes beter worden bereikt.
Mijn voorkeur gaat uit naar een model (vanaf 2000 serie) met een hoog toerental (8800)en een pulserende beweging (40.000) omdat hiermee in kortere tijd meer tandplaque kan worden verwijderd.